Festival posvećen Momi Kaporu  na Adi i Neimaru

Izvor: Blic, 05.Sep.2013, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival posvećen Momi Kaporu na Adi i Neimaru

Treći "Momin krug", festival posvećen stvaralaštvu Mome Kapora, biće održan 6. i 7. septembra 2013. godine. Učesnici festivala moći će da prošetaju Kaporovim tragom po Beogradu, pogledaju predstave i video-zapis umetnika sa Ade, a za mališane će biti organizovana i likovna kolonija.

Ove godine festival traje dva dana, a prvog dana će u kafeu "Easy" nastupiti Bajaga i Instruktori.

Ključni deo ovogodišnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << programa je, kako kažu organizatori, manifestacija simboličnog naziva "Gluvarenje sa Kaporom" drugog dana.

Pored Ade, koja i dalje predstavlja ključnu tačku festivala i Kaporovu inspiraciju, programi festivala će biti održavani i na Neimaru, u kraju u kome je pisac odrastao i proveo poslednje godine života, najavljuju organizatori.

Drugi dan festivala počinje otkrivanjem spomen-ploče na kući u kojoj je čuveni slikar i pisac živeo i gde se danas nalazi Zadužbina "Momo Kapor", a završava se u Konobi u Braničevskoj.

Ovo bi u budućnosti trebalo da bude stalna tura u saradnji Zadužbine Mome Kapora i Turističke organizacije Beograda.

Na Adi Ciganliji, kod skulpture "Dafne", odvijaće se program za decu i mlade od sedam do 16 godina. Oni će moći da učestvuju u likovnoj koloniji "Mali Momin krug", kao i da interaktivno učestvuju u čitanju dela ovog pisca.

Realizaciju projekta podržali su i gradski Sekretarijat za sport i omladinu i Ministarstvo kulture i informisanja.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Treći festival "Momin krug" posvećen Momi Kaporu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2013, 09:55

Treći festival "Momin krug" biće održan danas i sutra kao svojevrsni omaž stvaralaštvu slikara i pisca Mome Kapora, u organizaciji Zadužbine koja nosi njegovo ime.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.