Festival posvećen Momi Kaporu na Adi i Neimaru

Izvor: Studio B, 06.Sep.2013, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival posvećen Momi Kaporu na Adi i Neimaru

Treći „Momin krug", festival posvećen stvaralaštvu Mome Kapora, biće održan danas i sutra.

Učesnici festivala moći će da prošetaju Kaporovim tragom po Beogradu, pogledaju predstave i video-zapis umetnika sa Ade, a za mališane će biti organizovana i likovna kolonija.

Prvog dana festivala u kafeu „Easy" nastupiće „Bajaga i instruktori", dok će drugog dana biti održana manifestacija simboličnog naziva „Gluvarenje sa Kaporom". Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Ade, koja i dalje predstavlja ključnu tačku festivala i Kaporovu inspiraciju, programi festivala će biti održavani i na Neimaru, u kraju u kome je pisac odrastao i proveo poslednje godine života. Sutra će biti otkrivena i spomen-ploča na kući u kojoj je čuveni slikar i pisac živeo i gde se danas nalazi Zadužbina „Momo Kapor".

Na Adi Ciganliji, kod skulpture „Dafne", odvijaće se program za decu i mlade od sedam do 16 godina. Oni će moći da učestvuju u likovnoj koloniji „Mali Momin krug", kao i da interaktivno učestvuju u čitanju dela ovog pisca.

Realizaciju projekta podržali su Sekretarijat za sport i omladinu i Ministarstvo kulture i informisanja.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Bajaga večeras svira na Adi u čast Mome Kapora

Izvor: Blic, 06.Sep.2013

Bajaga i instruktori će večeras održati koncert u klubu “Easy“ na Adi Ciganliji, u okviru manifestacije “Momin krug” koja se održava danas i sutra u čast čuvenog umetnika i boema Mome Kapora. ..Prvog dana festivala kod skulpture Dafne na Adi Ciganliji će ansambl pozorišta “Madlenianum”...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.