FUNKCIONERI DSS TRAŽE DA IM SE SUDI ZBOG SPOMENIKA

Izvor: Kurir, 31.Mar.2011, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FUNKCIONERI DSS TRAŽE DA IM SE SUDI ZBOG SPOMENIKA

NOVI SAD - Trojica funkcionera Demokratske stranke Srbije (DSS) u Vojvodini pozvali su danas nadležni sud da ih što pre pozove na suđenje zbog toga što su javno prekrili folijom spomenik mađarskom generalu iz 19. veka Janošu Damjaniću, otkriven nedavno u Adi, izjavio je danas portparol Pokrajinskog odbora DSS-a Milenko Jovanov.

NOVI SAD - Trojica funkcionera Demokratske stranke Srbije (DSS) u Vojvodini pozvali su danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nadležni sud da ih što pre pozove na suđenje zbog toga što su javno prekrili folijom spomenik mađarskom generalu iz 19. veka Janošu Damjaniću, otkriven nedavno u Adi, izjavio je danas portparol Pokrajinskog odbora  DSS-a Milenko Jovanov.

"Pošto ni posle sedam dana od podnošenja prekršajne prijave protiv funkcionera DSS-a, zbog navodnog remećenja javnog reda i mira u Adi, pozivi za suđenje nisu stigli, pozivamo sud da nam sudi odmah i bez odlaganja", rekao je novinarima Jovanov koji je, zajedno s predsednikom Pokrajinskog odbora Branislavom Ristivojevićem i Blagojem Krajinovićem, dobio tu prijavu.

Napominjući da njih trojica žele suđenje tim povodom, on je naglasio da će kao svedoke pozvati veliki broj republičkih i pokrajinskih funkcionera, a prvog među njima predsednika Skupštine Vojvodine Šandora Egerešija koji je govorio prilikom otkrivanja spomenika Damjaniću.

"Biće interesantno videti da li će sud u Srbiji da utvrdi da podizanje spomenika zločincu i ubici Srba nije remećenje javnog reda i mira, a prekrivanje tog sramotnog spomenika zločincu i zločinu to jeste", rekao je Jovanov na konferenciji za novinare.

"Ko nam garantuje da, posle spomenika Damjaniću, već sutra nećemo imati spomenik Hitleru", ako se zločini i zločinci budu relativizovali, zapitao je on.

Policijska uprava u Adi podnela je 25. marta prekršajnu prijavu protiv funkcionera DSS-a zbog narušavanja javnog reda i mira, jer su dan ranije prekrili spomenik generalu srpskog porekla, koji se naročito istakao u Mađarskoj revoluciji 1848-1849. godine.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.