EKSKLUZIVNO - BABA BANDIT: UTERIVALA SAM DUG ZA VRAČANJE

Izvor: Kurir, 26.Jan.2011, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSKLUZIVNO - BABA BANDIT: UTERIVALA SAM DUG ZA VRAČANJE

ADA - „Naoružana“ baba htela da naplati dug. Spektakularan pokušaj razbojništva menjačnice „Dolar“ nije se desio zato što je Marija Preda (70) iz Ade htela da ojadi vlasnika, nego da od sugrađanke Elvire Desinger (33) naplati dug od 500 evra! Staricu koja je će ući u policijske anale kao najstarija ženska osoba koja je na severu Bačke pokušala da izvrši razbojništvo reporter Kurira juče je pronašao u bolnici u susednoj Senti.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ADA - „Naoružana“ baba htela da naplati dug.

Spektakularan pokušaj razbojništva menjačnice „Dolar“ nije se desio zato što je Marija Preda (70) iz Ade htela da ojadi vlasnika, nego da od sugrađanke Elvire Desinger (33) naplati dug od 500 evra! Staricu koja je će ući u policijske anale kao najstarija ženska osoba koja je na severu Bačke pokušala da izvrši razbojništvo reporter Kurira juče je pronašao u bolnici u susednoj Senti.

- Ispričaću vam ono što sam rekla i policiji. Muka i očaj naterali su me da uzmem unukov plastični pištolj i od obične kape napravim fantomku, jer nije htela da mi da pare. Desetak puta sam gledala u karte Elviri u menjačnici, na njenom radnom mestu. Od mene je zahtevala veliku pomoć, da rešim njene ljubavne probleme s voljenim muškarcem. Rekla sam joj da to nije lako, da košta i da ću uraditi. Kad sam pripremila odgovarajući „recept“, Elvira se predomislila i odustala, ali nije htela da mi da pare za moje usluge. Dolazila sam u menjačnicu, ali me je isterala. E zato sam, dragi moj gospodine, u petak došla „naoružana“. Kad sam ušla, rekla sam joj da neću otići sve dok mi ne da moje pare i opsovala sam je na mađarskom - ispričala je za Kurir Marija.

Babino objašnjenje Elvira je kategorički demantovala i osmehujući se poručila da se za Marijino zdravlje raspitamo kod lekara:

- Ništa od toga nije tačno. Ja ne verujem u takve stvari. Nikad nisam bila u njenoj kući. Ona je sve to izmislila - poručila je Elvira.

Inače, i tokom jučerašnjeg dana ova pljačka bila je glavna tema među meštanima. Baba možda nije uspela da naplati dug, ali je zato uspela da uđe u istoriju kriminala u Bačkoj.

Više ne gata u kući

Otkako sam se razbolela i imam problema sa srcem, već dve-tri godine ljudi mi ne dolaze u kuću da im gledam u karte ili šolju. Najviše me boli što narod veruje njoj, a ne meni. Ja sam matora i neugledna, a ona mlada. Samo sam htela da od nje naplatim svoj rad - rekla je Marija.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.