Đilas: Most preko Ade gotov 2011.

Izvor: B92, 27.Sep.2010, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Most preko Ade gotov 2011.

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da će krajem oktobra početi izgradnja pristupnih petlji sa obe strane mosta preko Ade Ciganlije.

Đilas je obišao gradilište na novobeogradskoj strani, gde je završena izgradnja pet nosećih stubova izmedju kojih će biti postavljena konstrukcija mosta dugačka 400 metara.

Taj deo će biti postavljen metodom "navlačenja", odnosno "naguravanja". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Ono što je važno jeste i to da je upravo kraj procesa izbora izvođača za pristupne saobraćajnice i očekujemo da u nekoliko narednih dana budu potpisani ugovori sa izvođačima za petlje u Radničkoj i u ulici Jurija Gagarina", izjavio je Đilas.

Prema njegovim rečima ti radovi krenuće pri kraju oktobra, da bi krajem 2011. godine "most mogao da funkcioniše".

Gradonačelnik je izjavio da je za obilazak gradilišta izabrao današnji dan, jer je pre tačno tri godine umro Nenad Bogdanović, tadašnji gradonačelnik Beograda, koji je i započeo projekat.

"Želim da mu na ovaj način zahvalim u ime svih Beogradjana zbog svega što je uradio za Beograd, a posebno na ogromnom radu, energiji i trudu kako bi ovaj most na Adi Ciganliji krajem sledeće godine zaista bio gotov", dodao je Đilas.

Gradnja mosta na Adi Ciganliji počela je početkom decembra 2008. i do sada je izgrađeno oko 300 metara konstrukcije mosta, dok je na levoj obali Save završena izgradnja svih pet stubova, kao i na gradilištu Male Ade.

Ukupna dužina mosta je 969, širina 45 metara sa šest saobraćajnih traka, dva koloseka za šinski saobraćaj i dve pešačko-biciklističke staze, a maksimalna propusna moć u idealnim uslovima biće oko 12.000 vozila na sat.

Pratite specijal: NIS na berzi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.