Đilas: Most na Adi gotov 15. decembra (VIDEO)

Izvor: S media, 25.Jul.2011, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Most na Adi gotov 15. decembra (VIDEO)

Beograd će do kraja godine dobiti dva nova vrtića, školu na Bežanijskoj kosi, a most na Adi biće otvoren 15. decembra. Saobraćaj na mostu Gazela će biti normalizovan za četiri meseca, odnosno 15. novembra.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas obišao je danas više gradilišta u Beogradu, na kojima radovi treba da budu gotovi do kraja ove godine. On je najavio da će saobraćaj na „Gazeli“ biti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << normalizovan do 15. novembra, a novi most preko Save kod Ade biće otvoren za saobraćaj 15. decembra.

- Ostalo je još desetak metara do spajanja obala i 8. avgusta ćemo prošetati preko ovog mosta. Vikend posle toga, zaustavićemo radove na dva dana i omogućiti svim Beograđanima koji žele peške da pređu most na Adi da to i urade - istakao je gradonačelnik.

U aprilu sledeće godine biće završen deo obilaznice od Batajnice, preko Dobanovaca do avalskog druma, a da krajem 2013. bude gotova obilaznica do Bubanj Potoka. Đilas kaže da su posle dve godine intezivirani radovi na tunelu Straževica i on će biti završen u zadatom roku.

Dva nova vrtića i škola

- Veliki broj ljudi je celo leto radio po velikoj vrućini kako bi neka deca 1. septembra krenula u školu na Bežanijskoj kosi, a neka druga u obdanište na Ceraku i u Malom Mokrom lugu - kaže gradonačelnik.

Vrtić na Cerakuće biti završen do 1.septembra, a moći će da primi 200 dece, kaže direktor Agencije za investicije i stanovanje Marko Blagojević. Obdanište u Malom Mokrom Lugu, biće završeno do 1.oktobra. U jaslice i vrtić moći će da se upiše 230 mališana.

Radovi na Pančevačkom mostu do srede

Piroman za noć zapalio liftove u tri višespratnice

Radovi na izgradnji OŠ “Dragan Lukić“ na Bežanijskoj kosi biće završeni do početka školske godine. Škola ima kapacitet 874 učenika, a imaće 32 učionice, biblioteku, svečanu i fiskulturnu salu, kuhinju i trpezariju.

Prema rečima Marka Blagojevića, škola će imati igralište, atletsku stazu sa tribinama i teren za košarku, odbojku i rukomet. On je rekao da je pored škole planirana izgradnja i vrtića na Bežanijskoj kosi.

- Ponosan sam na to što se u Beogradu obdaništa grade za šest meseci, i što ćemo izgraditi celu školu od osam hiljada kvadrata za 100 dana - kaže Đilas.

„Olimp“ u novom ruhu

Na sportskom centru „Olimp“ izgrađana su četiri nova bazena: vaterpolo, rekreativni, neplivački i bazen za decu. Predsednik opštine Zvezdara Milan Popović kaže da bazeni imaju jedinstven sistem filtracije, jer voda neprekidno kruži i prečišćava se kroz pesak i neke hemikalije i obezbeđuje čistu i bezbednu vodu.Prema njegovim rečima bazen za rekreaciju ima platformu za invalide, ima i atrktivnih sadržaja za decu. Otvaranje bazena bazena očekuje se početkom avgusta, a kapacitet je dve hiljade ljudi.

Mirijevski bulevar

Građani Zvezdare i Palilule će uskoro imati bolju vezu, kada deo Mirijevskog bulevara bude spojen sa ulicom Vitezova Karađorđeve zvezde.Planorane su po dve saobraćajne trake u oba smera, a između će se nalaziti betonski kolektor duži od kilometra kroz koji će teći Mirijevski potok.

Jelena Kostić

Foto:Beoinfo

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.