Deo novog mosta preko Save duži za 16 metara

Izvor: Studio B, 22.Sep.2010, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo novog mosta preko Save duži za 16 metara

Radnici su na najvećem beogradskom gradilištu, mostu na Adi Ciganliji, pomoću čeličnih sajli podigli i četvrti element s druge strane pilona težak 350 tona.

Na taj način premošćena je četvrtina puta ka Novom Beogradu, a nastavlja se i spuštanje čeličnih kablova s pilona koji je prešao visinu od 150 metara.

Čeličnu konstrukciju iznad Save činiće 23 elementa, dužine 16 i širine 45 metara, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Postupak će se ponavljati na oko tri nedelje sve dok čelična konstrukcija ne premosti Savu. Uporedo sa ovim radovima teče i izgradnja pilona, koji je trenutno dosegao visinu od 135 metara. Postavljeno je ukupno i pet pari kosih kablova koji drže konstrukciju.

Kad je reč o novobeogradskoj strani, izgrađeni su svi stalni stubovi, kao i oni privremeni potrebni da se preko platforme izvršni naguravanje ovog dela mosta, dužine oko 400 metara, odnosno duplo dužeg od onog na čukaričkoj strani.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.