Izvor: Blic, 03.Avg.2017, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČUDO NA ADI CIGANLIJI Voda u Čukaričkom rukavcu poprimila NEOBIČNU BOJU

Neprovidna zelena masa nataložila se proteklih dana u Čukaričkom rukavcu, zbog čega on više podseća na smaragnu livadu, nego na vodenu površinu s druge strane Ade Ciganlije. Čak i ako se posmatraju izbliza, brojni čamci i brodići deluju kao uredno nasukani i ostavljeni na suvom.

Zeleni pokrivač prostro se od ulaza na Adu, pa sve do veslačkih klubova. Dok vežbaju na vodi, sportisti ga jedva zaobilaze, te njihovi čamci redovno seku ovu neobičnu mahovinu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Da je čistoća vode na Adi Ciganliji neupitna i dalje potvrđuje Gradski zavod za javno zdravlje. Ipak, šta je razlog pojave ove žabokrečine i da li je ona opasna za živi svet Ade, odgovor nigde nismo mogli da dobijemo. Iz JP „Ada Ciganlija“ kratko su prokomentarisali da nisu nadležni za rukavac, iako se njihova marina nalazi u njemu. Ruke su oprali i Sekreterijat za zaštitu životne sredine i “Srbijavode”, te da li je ova žabokrečina posledica visoke temperature, niskog vodostaja ili nanosa nepoznatog porekla, nismo uspeli da saznamo.

Svi su očigledno rešili da priroda učini svoje. Što se polako i dešava jer je danas ova zelena mrlja ipak nešto manja nego prethodnih dana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.