Beogradsko more preplavljeno izletnicima

Izvor: Glas javnosti, 02.Maj.2010, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Beogradsko more" preplavljeno izletnicima

BEOGRAD - Ada Ciganlija je i ove godine bila jedno od posećenijih izletišta u Beogradu za proslavu 1. maja, pa tako slobodnih klupa i mesta za šatore i roštilje nije bilo još od ranih jutarnjih sati.

- Došli smo na Adu u tri sata posle ponoći, kako bismo zauzeli dobro mesto gde možemo da se opustimo, uživamo i zabavljamo i ovo nam je već četvrti put da smo ovde za uranak - rekao je student Bojan Milanović.

Oni koji su na "beogradsko more" došli malo kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << morali su da se snalaze za mesto, pa su tako zauzeli i klupe na kojima obično sede spasioci.

Lepo vreme i temperatura od 28 stepeni svakako su išli na ruku izletnicima, o čemu "svedoče" i prvi kupači u Savskom jezeru.

Stariji sugrađani su, međutim, mesta birali uglavnom u hladu, gde su se, uz šah i pivo, prisećali mladosti.

-Sećam se kada su za Prvi maj bile organizovane prave parade, velike proslave, i kada se tome pridavao mnogo veći značaj nego sada. Ipak, ono što je ostalo isto je druženje mladih uz roštilj i muziku - ispričao je penzioner Nenad Kovačević.

Mnogi Beograđani su na Adu došli porodično i dok su stariji pravili roštilj, najmlađi su uživali u nekom od mnogobrojnih dečjih parkova.

Na sportskim terenima bila je uobičajena prvomajska gužva, jer ni ove godine nisu izostali sportisti-rekreativci, koji su došli da odigraju poneku partiju basketa, fudbala ili golfa.

Proslava međunarodnog praznika rada, uz roštilj, muziku i druženje svake godine potraje do kasnih večernjih sati, pa izletnici isto očekuju i ove godine.

Prvomajsku euforiju dodatno je uveličala tradicionalna smotra izviđača "Ada 2010", koja je svečano otvorena danas.

Na smotri će, u toku naredna tri dana, učestvovati više od 500 izviđača iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.