Beograđani uživali u lepom danu: sladoledi traženi kao da je leto

Izvor: Blic, 02.Jan.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani uživali u lepom danu: sladoledi traženi kao da je leto

Samo jedan sunčan dan bio je dovoljan da građani zaborave da je zima, da kapute presaviju preko ruke, kupe deci sladolede i izađu iz kuća. Ulice su danas bile pune roditelja sa decom, ljudi sa kućnim ljubimcima i dece sa drugarima. Kao i uvek, prva asocijacija na lepo vreme u Beogradu je Ada ciganlija, koja je i danas bila centar okupljanja.

Temperatura u Beogradu danas je dostigla 9 stepeni Celzijusovih, izmamivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ljude iz kuća, pa su Beograđani drugi dan nove godine proveli na ulicama, u baštama kafića i u parkovima.

- Ada je najlepše mesto za porodični odmor. Rešili smo da prošetamo malo, da udahnemo svež vazduh i da pustimo decu da se istrče na otvorenom. Dan je stvarno prelep i šteta je provesti ga između četiri zida - objašnjava Beograđanka Milena Popadić.

Mnogobrojna deca odvukla su roditelje na klizanje.

- Nenormalna je gužva, ali moram da dobijem klizaljke, jer danima nam ćerkica priča o "ledu na Adi”. Kada vidim kako se lepo provode deca na ledu, poželim i sam da stanem na njega - kaže tata male Une.

Slika koja se ne viđa često početkom januara su otovreni sanduci sa sladoledima i deca koja ih u sred zime, uz odobrenje roditelja ližu na sred ulice, u sred kalendarske zime.

Osim Ade, atrakcija za Beograđane bio je i novi Most na Adi, koji od ranog jutra prelaze nepregledne kolone automobila i građana, željni da se fotografišu na novom "čudu Beograda".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Beograđani uživali u lepom danu

Izvor: Studio B, 02.Jan.2012

Dvanaest stepeni drugog januara klasično bi se opisalo rečenicom da je lepo vreme na ulice i parkove izmamilo veliki broj štetača...Kada je reč o današnjem danu to je delimično tačno. Jer, zajednički imenitelj za prelepi dan u prestonici je Ada. Najviše Beograđana bilo je na Adi i na Mostu...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.