Beogradjani u šetnji preko novog mosta

Izvor: Beta, 13.Avg.2011, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradjani u šetnji preko novog mosta

BEOGRAD, 13. avgusta 2011. (Beta) - Veliki broj gradjana sa novobeogradske i čukaričke strane od subote ujutru stiže na novi most preko Save kod Ade Ciganlije koji je preko vikenda otvoren za posetioce.

Visoka temperatura nije sprečila gradjane gotovo svih uzrasta da prvi dan vikenda iskoriste za šetnju preko novog mosta na Savi, a za one koji to nisu učinili a žele, moći će i u nedelju od 9.00 do 19 časova da prošetaju mostom.

Prva grupa koja se na most uputila duž rampe, u Radničkoj ulici na čukaričkoj strani došla je u 8.20, a kako je rečeno reporteru agencije Beta na licu mesta, zainteresovanost je sa obe strane velika, ali gužvi i dužih zadržavanja nema.

Sa obe strane propuštaju se grupe od oko 30 ljudi, a čeka se najduže 10 minuta. Reporteru Bete je sa kraćim zadržavanjima trebalo nešto manje od 30 minuta da predje novi most.

Gradjani, najviše oni koji su došli porodično, zastaju kako bi "bacili podgled" na reku i fotografisali se. Jedan stariji bračni par je reporteru Bete rekao da je novi most za njih, kako kažu "rodjene Beogradjane", najlepša investicija jer su reke ono što glavni grad čini posebnim.

Onim mladjim sugradjanima koji su žive na levoj obali, a poslom su vezani za desnu obalu Save i obrnuto kažu da će im novi most uštedeti i "vremena i živaca". "Meni po sat, sat i po treba da stignem na posao. Često se dešava i da kasnim jer se Gazela stalno radi. Jedva čekam da novi most proradi za saobraćaj", rekla je agenciji Beta Beogradjanka Milica koja živi u Žarkovu.

Na prilazima mostu se nalaze cisterne sa vodom, toaleti, kao i vozila Hitne pomoći, a trasa kretanja je obeležena i pod nadzorom članova gradskih službi.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.