Beba iz Beograda naučila da kaže reč „most“

Izvor: Njuz.net, 04.Jan.2012, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beba iz Beograda naučila da kaže reč „most“

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Miličini roditelji kažu da su proteklih dana dosta gledali televiziju pred svojim detetom / FOTO: Novosti

BEOGRAD, 4. januar 2012, (Njuz) – Sedamnaestomesečna Milica Ilić sa Karaburme, kasno sinoć izgovorila je svoju prvu reč. Na zaprepašćenje njenih roditelja Slavice i Ljubiše, prva reč koju je njihovo dete izgovorilo bila je „most“.
Miličina majka kaže da je, pored činjenice da „most“ ne spada među prve reči koje deca nauče >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << da kažu, dodatno zbunjena jer se u njihovoj kući proteklih dana skoro uopšte nije pričalo o novom Mostu na Adi.
- Kada je Milica krenula da kaže svoju prvu reč i kada sam čula da je ona na slovo „m“, naježila sam se jer sam pomislila da će da kaže „mama“ – otkriva Miličina majka – Ipak, moja ćerka je rekla „most“. Skoro da nisam mogla da poverujem šta čujem, ali je nedugo zatim ponovila tu reč još nekoliko puta.
Miličin otac Ljubiša Ilić kaže da nije siguran da su njegova supruga i on poslednjih nedelja upotrebili tu reč pred svojom ćerkom i nema ideju kako je od toliko reči naučila baš tu, pogotovu što je sa tri suglasnika i samo jednim samoglasnim relativno teška za izgovor.
- Moja supruga je često pred Milicom ponavljala „ma-ma“, jer joj je bilo jako stalo da to bude prva reč koju će ona naučiti. Poslednjih dana je to malo ređe radila, jer je bio praznik pa smo skoro po ceo dan sa našom Milicom gledali televiziju. Nije nam jasno kako se ovo desilo – kaže Ljubiša.
Logoped Dragana Srećković smatra da je izgovaranje reči „most“ svojevrstan fenomen, skoro podjednak onom kada je u februaru prošle godine prva reč koju je izgovorila beba iz Novog Sada bila „Natašadača“.
Marko Dražić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.