Ada Ciganlija dobitnik „Plave zastave

Izvor: Studio B, 29.Maj.2012, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ada Ciganlija dobitnik „Plave zastave"

Popularno kupalište Ada Ciganlija dobitnik je prestižnog međunarodnog priznanja „Plava zastava", čime je plaža na Savskom jezeru prva u Srbiji koja je odlikovana zastavom najvišeg ranga.

Odluku o dodeli „Plave zastave" Adi Ciganliji doneo je međunarodni žiri „Fondacije za edukaciju u oblasti životne sredine" na redovnom godišnjem zasedanju u Kopenhagenu, saopšteno je danas iz JP „Ada >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Ciganlija".

- Velika nam je čast što je upravo Ada Ciganlija donela našoj zemlji prvu „Plavu zastavu". Ovo prestižno priznanje kojim mogu da se pohvale neke od najlepših plaža sveta, potvrda je da su se naši napori da ispunimo najviše standarde u pogledu kvaliteta isplatili i da Srbija i Beograd imaju plažu po svetskim merilima - istakao je direktor tog javnog preduzeća Zoran Gajić.

Za obeležje „Plava zastava" mogu se prijaviti plaže i marine koje ispunjavaju stroge kriterijume i gde se poštuju međunarodni standardi, a odnose se na kvalitet vode koji mora da bude u skladu sa direktivama Evropske unije, podsetila je Sandra Radunović iz organizacije „Ambasadori životne sredine", koja je nacionalni operater za program „Plava zastava".

Do sada je u svetu ustanovljeno preko 3.000 „Plavih zastava", od toga preko 2.500 na plažama i preko 600 u marinama, a u program je trenutno uključeno više od 30 evropskih, kao i znatan broj vanevropskih država kojima je turizam jedan od strateških privrednih grana, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ada Ciganlija dobila “plavu zastavicu” za kvalitet plaže

Izvor: DANuBeogradu.rs, 29.Maj.2012

Beogrаdskа Adа Cigаnlijа zvаnično je dobilа prestižno međunаrodno priznаnje Plаvа zаstаvа zа kvаlitet plаže Sаvskog jezerа. Priznаnjem Adi Cigаnliji Srbijа je dobilа svoju Prvu plаvu zаstаvu čime se pridružilа brojnim zemljаmа širom plаnete koje su uključene u ovаj...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.