Zbog štrajka suspendovan aviosaobraćaj u Tripoliju i Bengaziju

Izvor: Blic, 16.Sep.2012, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog štrajka suspendovan aviosaobraćaj u Tripoliju i Bengaziju

Vazdušni saobraćaj suspendovan je danas na međunarodnim aerodromima u Tripoliju i Bengaziju u Libiji zbog štrajka kontrolora letova, saopštili su izvori bliski aerodromima.

Odluka o suspenziji rada aerodroma doneta je jutros i nikakve nije bilo najava da se upozore vazdušne aviokompanije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Avion kompanije "Tunis er" nije mogao da poleti iz Bengazija, na istoku Libije, dok je avion "Katar ervejza" umesto da sleti u Bengaziju, sleteo je na aerodrom u Aleksandriji u Egiptu.

Vazdušni saobraćaj je bio obustavljen i u četvrtak i trajao je 12 sati u Bengaziju. Ta obustava je bila,kako je saopšteno, iz bezbednosnih razloga.

Libijski zvaničnici su tada zatvorili aerodrome posle napada u utorak uveče na američki konzulat, gde su poginula četiri Amerikanca među kojima i američki ambasador Kris Stivens.

Povezane vesti: Avioni "Lufthanze" poleteli, sindikat ne odustaje od zahteva Lufthanza i UFO odlučili da reše spor arbitražom "Lufthanza" u štrajku - putnici u redovima Za dva dana, dva kineska aviona tokom leta primila preteće poruke Letovi "Junajted erlajnsa" poremećeni zbog kvara kompjutera

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.