Izvor: B92, 23.Jul.2009, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog štrajka bez uputa za operacije

Niš -- Radnici "Građevinara" iz Niša blokirali zgradu Uprave za zdravstvenu zaštitu, pa građani nisu mogli da overe upute lekara za operacije.

Radnici "Građevinara", koji štrajkuju skoro dva i po meseca, blokirali su jutros zgradu Uprave za dečju, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, jer se u toj zgradi nalazi i filijala Fonda za Penzijsko-invalidsko osiguranje (PIO). Zbog blokade zgrade, građani koji hitno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moraju na operaciju van Niša nisu mogli da overe upute lekara.

Radnici iz zgrade Uprave su dan proveli na ulici jer ih radnici '’Građevinara’’ jutros nisu pustili da dođu do svojih radnih mesta.

Željko Nikolić iz Niša je danas hitno dobio uput za operaciju srca koja bi sutra trebalo da se obavi u Beogradu.

Radnici "Građevinara” nisu ga pustili da uđe u zgradu Uprave za socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu kako bi overio uput.

Pored Nikolića, u toku prepodneva uput nije overen ni mladiću koji je sa teškom povredom kičme hitno morao na operaciju i još nekolicini teško bolesnih pacijenata.

Građevinari su ovu zgradu blokirali zato što se u njoj nalazi filijala Fonda PIO. Oni traže povezivanje radnog staža za četiri godine i isplatu četrnaest zaostalih zarada i kažu da će ovu zgradu blokirati do ispunjenja njihovih zahteva, bez obzira na životno ugrožene pacijente koji čekaju overu uputa.

Građevinari nisu pustili ni zaposlene u socijalnom da dođu do svojih radnih mesta, pa su oni dan proveli na ulici.

Prema nezvaničnim informacijama iz Uprave za socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu, hitni slučajevi biće zbrinuti, a njihovi uputi će naknadno biti overeni.

Radnici "Građevinara” i za naredne dane najavljuju blokadu ove ustanove ukoliko ne budu zadovoljni ishodom pregovora štrajkača sa predstavnicima Fonda PIO.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.