Zaposleni u Poreskoj upravi najavili štrajk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2012, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni u Poreskoj upravi najavili štrajk

BEOGRAD -

Zaposleni u Poreskoj upravi Srbije najavili su danas da će 2. februara organizovati generalni štrajk zbog neispunjenja njihovih zahteva, a direktor ove državne institucije Dragutin Radosavljević tvrdi da nema osnova za ovaj protest.

"Bez ikakvih osnova je to što se najavljuje, jer zaposleni u Poreskoj upravi neće ostati bez primanja i plate", rekao je Radosavljević za Tanjug.

"Zaposleni u Poreskoj upravi imaju zagarantovane plate, radna mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ne postoji nijedan razlog za štrajk", rekao je direktor Poreske uprave podsećajući da je štrajk bio najavljen zbog straha od gubitka radnih mesta i bojazni da neće biti dovoljno novca iz budžeta za plate.

Radosavljević je ponovio da je Jedinstvenoj organizaciji sindikata Poreske uprave dostavljena informacija o tome da će biti očuvana sva radna mesta i da je, prema tome, "poslodavac ispunio sve obaveze prema zaposlenima i nema nikakvih razloga za štrajk".

Jedinstvena organizacija sindikata zaposlenih u Poreskoj upravi Srbije saopštila je da "generalni štrajk svih zaposlenih u Poreskoj upravi Srbije organizuje 2. februara 2012. godine od 7,30 do 15,30 časova", u svakoj organizacionoj jedinici Poreske uprave Srbije.

"Za vreme štrajka, zaposleni ispoljavaju nezadovoljstvo prekidom rada i ostankom na radnim mestima kao i okupljanjem u prostorijama Poreske uprave Srbije", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se naglašava se i da će tim povodom 31. januara biti održana konferencija za novinare.

Početkom januara ova sindikalna organizacija je već najavila štrajk u slučaju da se menadžment PU najkasnije do 20. januara ne izjasni u kom pravu se kreće reforma te državne institucije i koliko će zaposlenih biti proglašeno tehnološkim viškom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski poreznici stupaju u štrajk

Izvor: B92, 25.Jan.2012

Beograd -- Zaposleni u Poreskoj upravi Srbije najavili su da će 2. februara organizovati generalni strajk zbog neispunjenja njihovih zahteva...Direktor ove državne instutucije Dragutin Radosavljević tvrdi da nema osnova za ovaj protest..."Bez ikakvih osnova je to što se najavljuje, jer zaposleni...

Nastavak na B92...

Zaposleni u Poreskoj upravi najavili štrajk

Izvor: Radio 021, 25.Jan.2012

Zaposleni u Poreskoj upravi Srbije najavili su danas da će 2. februara organizovati generalni štrajk zbog neispunjenja njihovih zahteva, a direktor ove državne institucije Dragutin Radosavljević tvrdi da nema osnova za ovaj protest.

Nastavak na Radio 021...

Poreznici najavili štrajk

Izvor: Šumadija Press, 26.Jan.2012, 15:20

Zaposleni u Poreskoj upravi Srbije najavili su da će 2. februara organizovati generalni strajk zbog neispunjenja..

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.