Zaposleni u Javoru u štrajku, ostali i bez grejanja

Izvor: Studio B, 04.Nov.2014, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni u Javoru u štrajku, ostali i bez grejanja

Zaposleni u ivanjičkoj konfekciji "Javor", njih 378, nastavljaju štrajk započet 1. oktobra, koji je u međuvremenu prekinut, ali samo na pet dana, zahtevajući da im se isplate zaostale zarade, overe zdravstve knjižice i poveže radni staž.

 

Član Štrajkačkog odbora Nenad Ivanović je precizirao da se radnicima duguju tri plate - za avgust, septembar i oktobar, ali su ih u međuvremenu snašle >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << još veće muke.

"Stvari su se iskomplikovale dodatno. Ostali smo bez grejanja jer nema novca za nabavku goriva, a ukinut nam je i prevoz jer rukovodstvo ne može da obezbedi naftu za autobuse. Da apsurd bude veći, u direkciji imaju grejanje budući da se oni greju na struju", naveo je on.

Na oglasnoj tabli firme istaknuto je obaveštenje u kojem stoji da Agencija za privatizaciju danas u Javor šalje Komisiju koja će analizirati i utvrditi stanje poslovanja fabrike za prethodne godine. Oni, takođe navode, da su od ukupno 550 zaposlenih u ovom preduzeću 378 koji rade u proizvodnji u štrajku i dodaju da i preostali podržavaju obustavu rada, međutim nisu se priključili štrajkačima iz straha za svoje radno mesto.

Inače, "Javor" je osnovan 1948. godine, a osamdesetih godina izrastao je u jedno od najvećih preduzeća u domaćoj tekstilnoj industriji. Zapošljavao je 3.700 radnika u Ivanjici i u petnaest pogona širom bivše SFRJ, a danas ih ima svega oko 550. U "zlatnim danima" godišnja proizvodnja je dostizala 10 miliona proizvoda, najviše košulja i tri miliona metara svilene tkanine.

Godišnji izvoz "Javora" merio se stotinama miliona dolara.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direkciju greju, radnicima hladno

Izvor: B92, 04.Nov.2014

Radnici Javora, njih 378, nastavljaju štrajk počet 1. oktobra, zahtevajući da im se isplate zaostale zarade, overe zdravstve knjižice i poveže radni staž...Član Štrajkačkog odbora Nenad Ivanović je precizirao da se radnicima duguju tri plate - za avgust, septembar i oktobar, ali su ih u međuvremenu...

Nastavak na B92...

Zaposleni u Javoru u štrajku

Izvor: Capital.ba, 05.Nov.2014, 08:51

IVANJICA, Zaposleni u ivanjičkoj konfekciji „Javor“, njih 378, nastavljaju štrajk započet 1. oktobra, koji je u međuvremenu prekinut, ali samo na pet dana, zahtjevajući da im se isplate zaostale zarade, ovjere zdravstve knjižice i poveže radni staž.  Član Štrajkačkog odbora Nenad Ivanović...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.