Zaposleni na TV Čačak neće da prekinu program

Izvor: Studio B, 25.Jul.2012, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni na TV Čačak neće da prekinu program

Zaposleni na TV Čačak proveli su prethodnu noć u prostorijama TV odbijajući da prekinu emitovanje programa koje je od njih tražio stečajni upravnik, rekao je predsednik Štrajkačkog odbora TV Zoran Grujović.

 

On je naveo da će svi zaposleni i honorarci ostati na TV do daljeg i da će nastaviti emitovanje programa po zakonskom minimumu kako emituju u poslednjih mesec dana od kako su stupili u generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << štrajk.

Privredni sud u Čačku doneo je juče rešenje o pokretanju stečajnog postupka na TV Čačak zbog "trajnije nesposobnosti plaćanja" i imenovao stečajnog upravnika Aleksija Kaluđerovića, saopštio je štrajkački odbor.

Stečajni upravnik je obavestio zaposlene na TV da im prestaje radni odnos i naložio im da u ponoć prekinu emitovanje programa što su zaposleni odbili.

Rešenje o stečaju sud je doneo na predlog jednog od poverioca, firme "Pro Vision" iz Beograda, za neizmireni dug od 871.781 dinara. Predlog o pokretanju stečaja podnet je 20. jula, rešenje je doneto samo tri dana kasnije, 23. jula 2012. godine, a uručeno je juče oko 11 časova TV Čačak, što je štrajkački odbro TV ocenio kao "ekspresno uvođenje stečaja i pravno nasilje".

Pravni zastupnik Granskog sindikata novinara Srbije, advokat Nenad Cvjetićanin iz Beograda uputio je juče pisano saopštenje TV Čačak u kome ocenjuje da je pokretanje stečaja u TV nezakonito i da bi Agencija za privatizaciju, kao jedina aktivno legitimisana strana u tom postupku, morala podneti žalbu, kako bi u zakonskom roku bilo ukinuto.

Sindikat TV je prilikom poslednje kontrole Agencije za privatizaciju, 18.jula 2012. zatražio raskid kupoprodajnog ugovora sa Zoranom Bojovićem, predstavnikom većinskog vlasnika, zbog četiri zaostale plate i dugovanja firme u iznosu od 28 miliona dinara i veoma teške situacije u kojoj se TV nalazi nakon privatizacije.

Štrajk svih zaposlenih na TV Čačak počeo je 25. juna zbog neisplaćenih zarada i dorinosa za februar, mart, april i maj 2012.godine.

TV Čačak ima ukupno 26 stalno zaposlenih radnika i četiri honorarna saradnika. Ta TV je osnovana 1999. godine kao opštinsko javno preduzeće, a privatizovana je 2009. godine kada je na aukciji zvanično kupio Miloš Bojović koji je tada bio učenik četvrtog razreda čačanske Gimnazije, a kasnije je vlasništvo nad TV preuzeo njegov otac, cačanski biznismen Zoran Bojović.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.