Za osmake i maturante stručnih škola raspust

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2011, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za osmake i maturante stručnih škola raspust

BEOGRAD -

Za učenike osmog razreda osnovnih i maturante srednjih stručnih škola u Srbiji danas se završava drugo polugodište, osim za njihove vršnjake koji zbog štrajka prosvetnih radnika moraju da nadoknade časove.

Prema rečima pomoćnika ministra prosvete i nauke Zorana Kostića, školska godina biće produžena, za dva do pet dana, u oko 100 osnovnih i srednjih škola, uključujući i gimnazije.

Osnovci od prvog do sedmog razreda raspuštaju se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 10. juna, a ostali srednjoškolci 17. juna, predviđeno je kalendarom rada škola.

Maturanti gimnazija su se raspustili prošle sedmice i njih, kao i maturante srednjih stručnih škola, očekuju prijemni ispiti na fakultetima.

Osmaci se pripremaju za polaganje završnog ispita 23. i 24. juna, a oni koji konkurišu u umetničke škole, filološke i matematičke gimnazije, polažu i prijemni ispit, od 10. do 12. juna.

Konačni rezultati završnog ispita biće poznati 3. jula, prvi upisni krug u srednjim školama trajaće 13. i 14. jula, a drugi, popravni 16. jula.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.