Vučić odustao od štrajka glađu

Izvor: B92, Beta, 05.Jul.2010, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić odustao od štrajka glađu

Beograd -- Aleksandar Vučić, koji je najavio da će početi štrajk glađu, izjavio je za B92 da je nakon konsultacija sa Tomislavom Nikolićem, odlučio da odustane od štrajka.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke je pretio štrajkom glađu ukoliko MUP ne obelodani ko su nalogodavci distribucije falsifikovanih uplatnica.

On je rekao da bi, posle objavljenih hapšenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << štrajk bio ucena, a ne borba za pravdu.

Vučić nema dilemu da su hapšenja Miščevića i Komnenovića u vezi sa njegovom najavom štrajka i navodi da ih policija bez toga "nikada ne bi uhapsila”.

Vučić je kazao da time nije stavljena tačka na ceo slučaj i da će SNS i ubuduće pratiti šta se dešava po tom pitanju.

"Ponosan sam da smo ovu malu stvar izgurali i pratićemo šta se dešava po ovom pitanju. Uvek ćemo biti spremni da se suprostavljamo onima koji misle da ukidaju demokratiju i ljudska prava u Srbiji. Ovo je mala pobeda, ali važna za normalnost i pristojnost i za ostanak demokratije u zemlji", naveo je on.

Upitan o zahtevu za ponavljanje izbora u Boru, Vučić je kazao da će o tome razgovarati sa predsednikom SNS-a Tomislavom Nikolićem.

On je istakao da inicijativa SNS-a da se pronađu odgovorni za distribuciju lažnih uplatnica u Boru nije bila pitanje političke sujete, već da se to moralo rešiti da više nikad niko ne bi pokušao da uradi nešto slično.

"Mislim da nikome posle ovoga neće pasti na pamet da zloupotrebljava državne firme zbog predizborne kampanje", dodao je on.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.