Više posla za advokate

Izvor: RTS, 11.Feb.2015, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više posla za advokate

Štrajk advokata u prošloj godini obeležio je rad sudova, smatraju u Višem i Osnovnom sudovim u Nišu i Aleksincu. Procene su da će za nagomilane predmete posle štrajka biti potrebno mesec i po dana. Prioritet u radu sudova prošle godine bio je rešavanje tzv. starih predmeta. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
U Osnovnom sudu u Nišu ostalo je 67.000 nerešenih predmeta, a 67 odsto su stari, odnosno predmeti koji traju duže od dve godine.

Pored štrajka advokata na rad suda su se odrazile i promene Zakona o krivičnom potupku. Osnovni sud u Aleksincu, koji radi posle četvorogodišnje pauze, očekuje da će u ovoj godini rešiti, pre svega, kadrovske probleme.
Uspostavljanjem notarske službe prihodi sudova znatno su smanjeni, ali je račun Osnovnog suda u Nišu u blokadi za više od tri miliona dinara prvenstveno zbog oslobađajućih presuda.
rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.