Izvor: B92, 11.Jun.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veterani nastavljaju štrajk glađu

Kruševac -- Devet vojnih veterana koji deset dana štrajkuju glađu nastaviće protest dok se ne reši pitanje isplate razlike ratnih dnevnica za učestvovanje u ratu na Kosovu 1999.

Predstavnici štrajkačkog odbora Treće armijske oblasti, koja obuhvata 18 opština iz kojih veterani zahtevaju isplatu dnevnica, pozvali su kruševačke štrajkače da prekinu gladovanje.

Oni su sinoć, na povratku iz Beograda, obišli štrajkače u Kruševcu i preneli im detalje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razgovora sa predstavnicima Vlade i predsednikom Republike.

Prema rečima predsednika štrajkačkog odbora Treće armije, Gorjana Jakovljevića, u kabinetu predsednika Republike dobili su uveravanje da će Boris Tadić u petak primiti njihove predstavnike.

Ukoliko se to ne dogodi ili ako ne bude postignut konačan dogovor, štrajkački odbor Treće armije najavio je novo okupljanje veterana u Beogradu 19. juna.

Devet vojnih veterana iz Kruševca od 2. juna štrajkuje glađu zahtevajuću isplatu dela novca na ime razlike ratnih dnevnica.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ŠTRAJKUJU GLAĐU VEĆ 11 DANA

Izvor: Kurir, 12.Jun.2008, 08:37

KRUŠEVAC - Devet vojnih veterana koji već jedanaest dana štrajkuju glađu nastavili su protest i najavili da neće odustati dok se ne reši pitanje isplate razlike ratnih dnevnica za učestvovanje u ratu na Kosovu 1999. godine. Predstavnici Štrajkačkog odbora Treće armijske oblasti, koja obuhvata...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.