Verbić se sastao sa prosvetarima

Izvor: B92, 10.Jan.2015, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić se sastao sa prosvetarima

Beograd -- Ministar prosvete Srđan Verbić dogovorio je sastanak sa predstavnicima sindikata prosvetnih radnika na kom bi trebalo da bude objavljen prekid štrajka.

Na sastanku održanom u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavnici sindikata su upoznati sa pristiglim mišljenjima, odnosno primedbama relevantnih institucija, na tekst Predloga Posebnog kolektivnog ugovora (PKU), koji su već usaglasili Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i sindikati u obrazovanju.

Dogovoreno je da se sledeće nedelje, kada stignu i preostala mišljenja nadležnih institucija na tekst Predloga PKU, organizuje novi sastanak na kome bi se zajedno pristupilo izmenama pojedinih članova Posebnog kolektivnog ugovora na koje su ostala ministarstva dala primedbe.

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano i o drugim pitanjima u prosveti, uključujući i racionalizaciju. Obe strane su se saglasile da će na tome zajednički raditi, te da je jedan od načina da se postigne racionalizacija ukrupnjavanje norme nastavnika, kao i optimizacija mreže škola.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao odgovor na zahteve sindikata, napraviće Predlog sporazuma koji će, između ostalog, podrazumevati i prekid štrajka i ponuditi ga sindikatima na potpisivanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.