Uskoro prekid štrajka glađu u Šumadiji?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2012, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro prekid štrajka glađu u "Šumadiji"?

KRAGUJEVAC -

Prekid štrajka glađu sedmorice radnika sa invaliditetom preduzeća "Šumadija DES", čije je zdravlje ugroženo zato što 18 dana ne uzimaju hranu i odbijaju bolničko lečenje, mogao bi da se dogodi već sutra ili u ponedeljak, čulo se na večerašnjoj skupštini preduzeća.

Direktor "Šumadija DES-a" Veroljub Bradić saopštio je da će radnici koji štrajkuju glađu dobiti ukupno 100.000 dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako bi imali para za lekove i za lečenje, na šta su oni obećali da će čim dobiju novac prekinuti štrajk.

"Kasa preduzeća je prazna, ali smo pozajmili 100.000 dinara jer je zdravstveno stanje radnika koji štrajkuju glađu veoma teško", rekao je Bradić i naglasio da će sa saradnicima i predstavnicima novoziabranog resornog ministarstva raditi na pronalaženju rešenja da se svim zaposlenima isplate plate koje im se duguju.

Predsednik Sindikata invalidskih preuzeća i organizacija (SIPOS) i socijalni radnik u tom preduzeću Milka Milovanović u izjavi Tanjugu rekla je da će sedmorica radnika prekinuti štrajk glađu čim preduzeće prebaci novac na njihove račune.

"Dobro je da je nađeno rešenje jer su životi radnika ugroženi", ocenila je ona i naglasila da se nada da će uskoro sa nadležnima biti pronađeno rešenje da se zaposlenima isplate višemesečna dugovanja.

Sedmorica radnika sa invaliditetom u holu Upravne zgrade štrajkuju od 10. jula tražeći isplatu minimalnih zarada za sedam meseci ove i u prethodne dve godine.

Njima bi se u proteklih 18 dana povremeno pridružio neko od kolega u štrajku glađu, ali bi potom i odustao, zbog zdravstvenog stanja.

Radnike sa invaliditetom koji štrajkuju glađu, sem zamenika republičkog ombudsmana Gorana Bašića, niko nije posetio za više od dve sedmice štrajka glađu, osim lekara medicine rada i novinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.