Učitelj joge štrajkuje gladju zbog korupcije u vladi

Izvor: Blic, 04.Jun.2011, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učitelj joge štrajkuje gladju zbog korupcije u vladi

Poznati indijski učitelj joge Svami Ramdev, koji je predložio radikalne mere u borbi protiv korupcije, kao što je smrtna kazna, danas je počeo štrajk glađu u Nju Delhiju kako bi primorao indijsku vladu da ispuni njegove zahteve.

Ramdev je nekoliko dana pretio štrajku gladju "do smrti" iako je premijer Manhoman Sing poslao svog izaslanika da ga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razuveri. Nekoliko hiljada ljudi okupilo je danas ispred šatora u Nju Delhiju da posmatraju učitelja joge.

Ramdev živi u selu Haridvar na obali Ganga. Popularnost u Indiji je stekao predavanjima o jogi, kao i angažovanjem za rešavanje nekih političkih pitanja u zemlji, zbog čega je dobio nadimak "mudri vojnik". Njegove vežbe disanja, koje su snimljene na televiziji, prati nekoliko miliona njegovih poklonika.

On je predložio smrtnu kaznu članovima vlade odgovornim za korupciju, kao i povlačenje novčanica s velikim apoenima - od 500 i 1.000 rupija, jer one služe, prema njegovim rečima, za ilegalne novčane transakcije.

Indijsku vladu već mesecima potresaju skandali o korupciji, a poslednja afera se odnosi na ilegalnu prodaju licence za mobilnu telefoniju, prema kojoj je indijski državni trezor uzeo 40 milijardi dolara.

Povezane vesti: Indijac štrajkom glađu izdejstvovao antikorupcijski zakon Protesti zbog korupcije u Indiji

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Guru u borbi protiv korupcije

Izvor: RTS, 05.Jun.2011, 08:57

Indijci zahtevaju oštriju borbu protiv korupcije, koja je zahvatila vlast. Najradikalniji je učitelj joge, Svami Ramdev, koji traži uvođenje smrtne kazne za ministre koji krše zakon. Guru poručuje da će štrajkovati glađu do smrti, ako njegovi zahtevi ne budu ispunjeni...Indijsku Vladu već dugo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.