Izvor: B92, 17.Jan.2010, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U utorak štrajk ispred Vlade

Beograd -- Zaposleni u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) najavili su da će u utorak će protestovati ispred Vlade Srbije u Beogradu.

Predsednica jedinstvene organizacije sindikata Zavoda Mirjana Jovanović rekla je agenciji Beta da je protest ispred zgrade Vlade prijavljen MUP-u Savski venac i da će početi u 11.55 sati. Ona je rekla da je odluka o radikalizaciji štrajka koji je počeo 4. januara, doneta u petak i da će u ponedeljak, 18. januara zaposleni izaći ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svojih službi.

Prema njenim rečima, svaka služba će odlučiti u koje vreme će u ponedeljak izaći ispred svojih prostorija.

Zaposleni u Republičkom geodetskom zavodu štrajkuju od 4. januara zbog odluke Vlade o otpuštanju 595 zaposlenih u toj ustanovi što bi bilo smanjenje broja zaposlenih za oko 25 odsto, a ne za 7,2 procenta, koliko je predviđeno redukcijom broja radnika u državnoj upravi.

Direktor Geodetskog zavoda Nenad Tesla doneo je 11. januara odluku o minimumu procesa rada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.