Izvor: RTV 5, 18.Apr.2012, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U štrajku 60 zdravstvenih ustanova

Štrajk je, prema podacima dr Dragana Cvetića, ''na snazi'' u skoro 60 zdravstvenih stanova u kojima taj sindikat ima članstvo a, poštovanje minimuma procesa rada podrazumeva ukazivanje lekarske pomoći trudnicama, deci, starijim ugroženim licima i hitnim slučajevima.

Cvetić je podsedio da su članovi SLFS stupili u štrajk zbog stupanja na snagu Uredbe o korektivnom koeficijentu čijom će se primenom, od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << 1. jula ove godine, plate svih zaposlenih u zdravstvu sniziti na 90 odsto u odnosu na sadašnje.

Štrajk podržavaju i Samostalni sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, Granski sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti "Nezavisnost" i Sindikat medicinskih sestara i tehničara, kazao je on.

Predstavnci ova tri sindikata će u petak imati sastanak u Ministarastvu zdravlja, nakon čega će odlučiti da li će stupiti u štrajk ili ne.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.