U Kelnu otkazano 50 letova zbog štrajka

Izvor: Mondo, 08.Mar.2013, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kelnu otkazano 50 letova zbog štrajka

Na Aerodromu u Kelnu zbog štrajka zaposlenih otkazano je više od 50 letova.

Više od 50 letova otkazano je na Aerodromu u Kelnu, pošto je osoblje koje održava bezbednost aerodroma stupilo u štrajk zbog neslaganja sa poslovodstvom oko povećanja plata.

Portparol sindikata Verdi, Ozaj Tarim izjavio je da je oko 150 zaposlenih počelo u 4.00 časova jutros jednodnevni štrajk, preneo je AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Zaposleni na aerodromima u više navrata su štrajkovali - u Kelnu ovo je četvrti put da prestaju sa radom, a rad su obustavljali i u Dizeldorfu i Hamburgu.

Sindikat zaposlenih traži povećanje plate od 30 procenata, dok im poslodavci nude zarade uvećane za devet odsto.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Keln: Otkazani letovi zbog štrajka

Izvor: B92, 08.Mar.2013

Berlin -- Više od 50 letova otkazano na aerodromu u Kelnu, pošto je osoblje koje održava bezbednost aerodroma stupilo u štrajk zbog neslaganja oko povećanja plata...Portparol sindikata Verdi Ozaj Tarim izjavio je da je oko 150 zaposlenih počelo u jutros četiri časova jednodnevni štrajk, preneo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.