Treći dan štrajka glađu invalida

Izvor: B92, 12.Jul.2012, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći dan štrajka glađu invalida

Kragujevac -- Šestorica invalida rada zaposlenih u preduzeću "Šumadija DES" već treći dan štrajkuju gladju zbog neizmirenih minimalnih zarada za pet meseci.

Radnici štrajkuju u hodniku Upravne zgrade preduzeća uzimajući samo vodu i sokove i, kako kažu, ne nameravaju da odustanu dok ne dobiju zarade koje im preduzeće duguje.

Trojici štrajkača juče je pozlilo i pošto su u Kliničkom centru primili infuziju vratili su se u preduzeće i nastavili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << štrajk.

Direktor preduzeća Veroljub Bradić, koji je na tu funkciju imenovan pre mesec dana, kaže da trenutno nema sredstava za isplatu plata, ali da sa saradnicima ulaže maksimalne napore da obezbedi nove poslove i kako bi radnicima dao plate.

Preduzeće "Šumadija DES" proizvodi metalnu galanteriju i od 86 zaposlenih dve trećine su osobe sa invaliditetom. Zaposleni su i u martu i junu ove godine štrajkovali zbog neisplaćivanja zarada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.