Izvor: Glas javnosti, 16.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže svoje plate

GRAČANICA - Više od stotinu radnika nekoliko javnih preduzeća blokiralo je rad Skupštine grada Priština sa privremenim sedištem u Gračanici.

Kako je za KIM radio potvrdio predsednik Kriznog štaba Žikica Jorgić, jedan od povoda za štrajk je neisplaćivanje ličnih dohodaka za oktobar i novembar, javio je Fonet.

Radnici Javnog Komunalnog preduzeća, GSP, Vodovoda, Doma kulture i 24 honorarnih radnika traže smenu gradonačelnika Prištine Dragutina Perića i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << njegovih saradnika kojima je, kako kaže Jorgić, onemogućeno da uđu u zgradu.

- Prvi povod je neisplaćen lični dohodak, zatim bahato ponašanje gradonačelnika i njegovih saradnika i nepravilnosti u radu SO Priština. Na svakom zasedanju odbornici krše pravilnik o radu koji su sami usvojili. Na prošloj sednici izglasan je budžet prostom većinom odbornika, a ne dvotrećinskom većinom kako Zakon nalaže - rekao je Jorgić koji je i šef odborničke grupe Nove Srbije u Skupštini grada.

Gradonačelnik Skupštine grada Priština Dragutin Perić rekao je za KIM radio da razlog za štrajk nisu neisplaćeni lični dohoci već da radnike huškaju bivši direktori tih javnih preduzeća.

- Smenjeni direktori to samovoljno organizuju i huškaju ljude. To je suština. Oni više nemaju ovlašćenja, pečate su uzurpirali i objavili ih nevažećim i to je srž problema - rekao je Perić.

Međutim, Žikica Jorgić tvrdi da radnici nisu protiv smene direktora već da žele da se to obavi zakonskim putem pošto se prethodno izaberu Upravni odbori koji bi odlučivali o smeni.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.