TV Čačak deveti dan u štrajku

Izvor: B92, 03.Jul.2012, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TV Čačak deveti dan u štrajku

Čačak -- Zaposleni na TV Čačak su i dalje u štrajku, koji su počeli pre devet dana zbog neisplaćenih zarada i dopronosa za četiri meseca.

Vlasnik TV, čacanski biznismen Zoran Bojović, još im se nije obratio, niti odgovorio na njihove zahteve, rekao je predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Grujović.

Grujović je agenciji Beta rekao da će na čačanskoj televiziji sutra biti održan sastanak svih zaposlenih, na kome će biti doneta odluka o daljem toku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << štrajka.

Štrajk svih zaposlenih na TV Čačak počeo je u ponedeljak 25. juna zbog neisplaćenih zarada i dorinosa za februar, mart, april i maj 2012.godine.

Na početku štrajka direktorka TV Čačak Svetlana Bojović, supruga vlasnika TV, podnela je ostavku, ali prema podacima Štrajkačkog odbora, ona je tu ostavku povukla nakon nekoliko dana.

TV Čačak ima ukupno 26 stalno zaposlenih radnika i četiri honorarna saradnika.

Ta TV je osnovana 1999. godine kao opštinsko javno preduzeće, a privatizovana je 2009. godine kada je na aukciji zvanično kupio Miloš Bojović koji je tada bio učenik četvrtog razreda čačanske Gimnazije, a kasnije je vlasništvo nad TV preuzeo njegov otac, čačanski biznismen Zoran Bojović.

U vlasništvu porodice Bojović je i nedeljnik "Čačanski glas" i Radio Čačak, koji ne štrajkuju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TV Čačak deveti dan u štrajku

Izvor: Akter, 03.Jul.2012

Zaposleni na TV Čačak su i dalje u štrajku, koji su počeli pre devet dana zbog neisplaćenih zarada i dopronosa za četiri meseca

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.