TAKSISTI NAJAVILI NOVI ŠTRAJK!

Izvor: Kurir, 25.Maj.2010, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAKSISTI NAJAVILI NOVI ŠTRAJK!

Privatni prevoznici zakazali novi generalni štrajk za 1. septembar! Problemi ostali, a ministarska obećanja neispunjena, poručuju taksisti

Taksisti ponovo prete da će blokirati Beograd! Ovog puta zajedno sa autoprevoznicima najavili su generalni štrajk za 1. septembar!

Odlaganje fiskalizacije, "promena nepraktičnog Zakona o drumskom saobraćaju" i jedinstvene cene usluga samo su deo zahteva koje su predstavnici Granskog sindikata taksi vozača i autoprevoznika >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << "Nezavisnost" po ko zna koji put izneli medijima.

- Republička i gradska vlada nezainteresovane su za probleme taksi prevoznika i autoprevoznika u Srbiji, a to su i sada pokazali pošto se nisu odazvali pozivu. Svojom pasivnošću pružaju priliku da se broj nelegalnih taksista ne smanjuje, a nejasni zakoni za njihovo sankcionisanje, blage mere i simbolične kazne dokaz su za to - kaže Marko Mlađan, predstavnik Granskog sindikata taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost":

- U decembru prošle godine sa ministrima Slobodanom Milosavljevićem, Milutinom Mrkonjićem i Petrom Škundrićem potpisali smo ugovor, kojim je okončan protest. Ugovor nije ispunjen, a nama je jedino ostalo da štrajkujemo.

On je dodao da im dodatnu glavobolju predstavlja novi vid prevoza koji se pojavio na ulicama Beograda:

- Nedefinisani zakoni omogućili su i nastajanje novog vida lou kost prevoza, koji je registrovan kao rentakar sa vozačem, a to praktično funkcioniše kao nelegalan vid taksija - rekao je Mlađan.

Verica Novčić

Muče ih fiskalne kase

Taksisti apeluju na vlast da se uvođenje fiskalnih kasa odloži do 2013. godine.

- Nisu stvoreni uslovi za fiskalizaciju, do sada nisu uvedene jedinstvene cene taksi usluga, a našim zaposlenima zatvorena su skoro sva vrata. Samo jedna banka u zemlji spremna je da taksisti da kredit za otplatu vozila, tako da zbog toga tražimo i odlaganje primene standarda euro 3 i 4 do 2012. godine - rekao je Mlađan.

Ovlašćeni taksi prevoznici predlažu uvođenje taksimetra sa štampačem, koji će, za razliku od fiskalnih kasa, ubrzati proces naplaćivanja i istovremeno smanjiti zadržavanje vozila na ulici.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.