Generalni štrajk Knjaz Miloša zakazan za 14. april

Izvor: S media, 12.Apr.2010, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalni štrajk "Knjaz Miloša" zakazan za 14. april

Pod sloganom "Zadnji put ti kažem", zaposleni u kompaniji "Knjaz Miloš" u Arandjelovcu održali su danas, tačno u podne, poslednji jednočasovni štrajk upozorenja pred generalni štrajk, koji su zakazali za 14. april.

Bio je to peti štrajk upozorenja radnika "Knjaza", koji su pre skoro dve nedelje prvi put zahtevali od poslodavca da obustavi iskazivanje viška od 106 radnika, poveća zarade zaposlenih koji rade najjednostavnije poslove i da poštuje kolektivni >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ugovor.

Pošto se rukovodstvo firme oglušilo o zahteve 800 radnika (od 932 zaposlena), a nije postignut ni dogovor o minimumu procesa rada u vreme trajanja generalnog štrajka, danas su predstavnici Samostalnog sindikata "Knjaza" prijavili Republičkoj agenciji za mirno rešavanje radnih sporova generalni štrajk, izjavio je zamenik predsednika Štrajkačkog odbora Nikola Ivanović.

On je rekao da radnici "Knjaza" imaju podršku republičkog Samostalnog sindikata, a za sutra je zakazan i sastanak sa Draganom Zarubicom, predsednikom granskog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji i vodoprivredi Srbije.

Prema Ivanovićevim rečima, poslovodstvo arandjelovačke fabrike, koja, posle privatizacije u decembru 2004. godine posluje u okviru "Danube Foods" grupe, ima još jedan dan da razmisli hoće li dozvoliti da proizvodne linije u pogonima vode i sokova kompanije "Knjaz Miloš" prekosutra potpuno stanu.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Generalni štrajk radnika "Knjaza" zakazan za 14. april

Izvor: Kurir, 12.Apr.2010

ARANĐELOVAC, 12. aprila (Tanjug) - Pod sloganom "Zadnji put ti kažem", zaposleni u kompaniji "Knjaz Miloš" u Aranđelovcu održali su danas, tačno u podne, poslednji jednočasovni štrajk upozorenja pred generalni štrajk, koji su zakazali za 14. april. Bio je to peti štrajk upozorenja radnika "Knjaza",...

Nastavak na Kurir...

Sutra generalni štrajk u Knjazu

Izvor: B92, 13.Apr.2010, 10:00

Multinacionalna kompanija Enka iz Istanbula je zainteresovana je za učešće u realizaciji infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.