Izvor: Beta, 11.Jan.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk upozorenja u TE Nikola Tesla u Obrenovcu

BEOGRAD, 11. januara 2010. (Beta) - Zaposleni u Termoelektrani "Nikola Tesla" (TENT) u Obrenovcu počeće danas štrajk zahtevajući povećanje zarada i isplatu regresa i toplog obroka, najavio je Štrajkački odbor.

Predsednik Štrajkačkog odbora Milovan Despotović kazao je agenciji Beta da će štrajk upozorenja početi u podne dvosatnom obustavom prevoza uglja do termoelektrane koja proizvodi polovinu struje u Srbiji.

Despotović je kazao da će oko 2.600 zaposlenih u TENT-u potpuno obustaviti rad ukoliko Vlada Srbije i poslovodstvo Elektroprivrede Srbije (EPS) u roku od 24 sata ne odgovore na zahteve radnika.

Dvosatna obustava isporuka uglja, naveo je, neće uticati na proizvodnju struje u TENT-u, ali ako dodje do totalne obustave rada, nakon nekoliko dana bi moglo da dodje do smanjenja isporuke i problema.

vln/dar

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PKS će smanjiti broj radnika za oko 25 odsto do kraja 2011.

Izvor: NaDlanu.com, 10.Jan.2010, 12:00

BEOGRAD, 10. januara 2010. (Beta) - Privredna komora Srbije trebalo bi do kraja 2011. da smanji broj zaposlenih za oko 25 procenata, sa sadašnjih 329 na 250 radnika, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin. Plan za racionalizaciju broja zaposlenih znači svođenje nihovog broja...

Nastavak na NaDlanu.com...

Sutra dvosatni štrajk upozorenja u TE Nikola Tesla

Izvor: Capital.ba, 10.Jan.2010

OBRENOVAC, Zaposleni u Termoelektrani 'Nikola Tesla' (TENT) u Obrenovcu započeće sutra štrajk zahtjevajući povećanje zarada, isplatu regresa i toplog obroka, najavio je Štrajkački odbor elektrane koja proizvodi polovinu struje u Srbiji. Predsjednik Štrajkačkog odbora Milovan Despotović kazao...

Nastavak na Capital.ba...

Policija sprečila blokadu barske pruge u Valjevu

Izvor: Kurir, 10.Jan.2010

VALJEVO, 10. januara 2010. (Beta) - Jake policijske snage naoružane opremom za razbijanje demonstracija sprečile su danas stotinak ratnih veterana iz Valjeva da na Železičkoj stanici u tom gradu blokiraju prugu Beograd-Bar. Veterani mesecima protestuju zbog navodno neisplaćenih ratnih dnevnica za...

Nastavak na Kurir...

Štrajk u Termoelentrani Nikola Tesla

Izvor: RTV Pink, 10.Jan.2010

Despotović: Građani neće biti ugroženi štrajkom. . . Zaposleni u Termoelektrani "Nikola Tesla" (TENT) nezadovoljni dogovorom sinikata "Elekroprivrede Srbije" i vlade, sutra će stupiti u štrajk, međutim, kako poručuju predstavnici sindikata, građani neće osetiti posledice štrajka.

Nastavak na RTV Pink...

Moguće smanjenje proizvodnje struje u TENT-u

Izvor: Večernje novosti, 11.Jan.2010

Štrajkački odbor Termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu najavio je da će smanjiti proizvodnju struje, ukoliko do sutra u podne ne budu ispunjeni zahtevi za povećanje plata, isplatu regresa i toplog obroka

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.