Sukob policije i studenata u Atini

Izvor: Blic, 02.Dec.2010, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob policije i studenata u Atini

ATINA - Policija u Atini sukobila se sa studentima koji su protestovali ispred grčkog parlamenta zbog sprovođenja oštrih mera štednje.

Policija je koristila suzavac kako bi rasterala oko 1.500 studenata, koji su prethodno prošetali centrom Atine. Prema prvim podacima, u sukobima niko nije povređen niti uhapšen.

Sindikati su najavili generalni štrajk, 17. po redu ove godine, za 15. decembar, dok studenti pripremaju zauzimanje zgrada univerziteta širom zemlje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
U Atini je za ponedeljak planiran još jedan protest studenata, kojim organizatori žele da obeleže dve godine od smrti mladića koji je poginuo u sukobu s policijom.

Taj događaj pokrenuo je masovne pobune u grčkim gradovima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.