Sukob novinara i direktora produkcije na TV Avala (VIDEO)

Izvor: S media, 06.Jan.2012, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob novinara i direktora produkcije na TV "Avala" (VIDEO)

Na televiziji Avala je došlo do radikalizacije protesta, a direktor produkcije Mane Šijan upao je u prostorije režije i pokušao da spreči emitovanje programa.

Šijan je pozvao policiju kako bi iz zgrade televizije izbacio novinare koji štrajkuju. Policija je upravo ušla u prostorije TV Avala.

Dva policijska inspektora su došla u prostorije Avale, na poziv Šijana. Oni su utvrdili da to nije u njihovoj nadležnosti, pošto se radi o zakonskom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << štrajku koji ne mogu da spreče.

Zaposleni na TV Avala radikalizuju protest jer od početka štrajka i šest dana od sastanka sa UO i vlasnicima televizije nemaju nijedan odgovor na zahteve.

Lekić: Najverovatnije odlazim

Novinarima Avale slede otkazi

Novinari TV Avala u štrajku

Zaposleni na Televiziji Avala radikalizovali su štrajk, ali je direktor produkcije Mane Šijan, samo pola sata nakon prvog emitovanja telopa sa informacijom o štrajku zaposlenih, upao u režiju i uz pretnje sprečio dalje emitovanje insertera (na kom je pisao redni dan štrajka) i telopa (sa informacijom o štrajku).

Novinari su u zgradu Televizije ušli na sporedan ulaz i pokušavaju da uđu u prostoriju režije, da bi emitovali program u skladu sa štrajkom.

Iako je menadžmentu TV Avala blagovremeno najavljena radikalizacija štrajka, reakcija na zahteve zaposlenih i na najavljenu radikalizaciju štrajka, međutim, još nema.

Šijan demantuje novinare

Direktor produkcije televizije Avala Mane Šijan demantovao je navode zaposlenih u toj medijskoj kući koji štrajkuju zbog neisplaćenih plata da je preuzeo realizaciju programa i zvao policiju da iz televizije izbaci novinare.

"Tačno je da sam danas u režiju ušao da bih zaštitio koleginicu koja radi na realizaciji programa i nije se izjasnila za strajk, a bila je pod pritiskom onih kolega koji jesu u strajku. Policiju sam pozvao jer sam i sam doživeo pretnje. Policija je smirila situaciju,, posle cega sam ja napustio ne samo režiju već i zgradu televizije", naveo je Šijan u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Generalna menadžerka TV Avala Bojana Lekić najavila je da će najverovatnije otići sa ove televizije. Opširnije OVDE.

(S media/B92)
Pogledaj vesti o: Štrajk policije

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.