Stupili u štrajk glađu

Izvor: Glas javnosti, 01.Okt.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stupili u štrajk glađu

KURŠUMLIJA - Nezadovoljni rezultatima razgovora u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, 49 bivših radnika iz Kuršumlije koji su do 1999. radili u društvenim preduzećima u Podujevu juče su nastavili protest, a njih 35 počelo je štrajk glađu. U štrajkačkom odboru kažu da će štrajk trajati do ispunjenja svih zahteva. Radnici traže isplatu minimalnih primanja, povezivanje radnog staža od 1999. godine i penziono i socijalno osiguranje.

Intervenisala i policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Grupa radnika juče zauzela kancelariju predsednika opštine Podujevo Obrena Anđelkovića, ali je on pozvao policiju. Anđelković ih je upozorio da su oni građani Kuršumlije i da ne mogu da ulaze u prostorije opštine Podujevo. Posle verbalnog sukoba i posredovanja policije, radnici su izašli iz kancelarije.

Ništa od minimalca

Predsednik opštine Podujevo Obren Anđelković dobio je dopis od pomoćnika ministra za KiM Slađane Radović u kome piše da nemaju pravo na isplatu privremene naknade.

- Stav Radne grupe vlade je da lica koja su do 9. juna 2009. radila na teritoriji AP KiM, a imaju prebivalište van teritorije AP KiM, nemaju pravo na isplatu privremene naknade jer nisu interno raseljena lica - stoji u dopisu.

Međutim, radnici tvrde da imaju status raseljenih lica i da su 2002. godine dobili jednokratnu pomoć od 15.000 dinara kao i ostali radnici sa Kosmeta.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.