Studenti u  minut do 12 stupili u štrajk glađu

Izvor: Blic, 29.Nov.2010, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti u minut do 12 stupili u štrajk glađu

Stotinak studenata koji su oko 11.30 sati krenuli sa platoa Filozofskog fakulteta, stigli su ispred zgrade Vlade Srbije i u minut do 12 počeli štrajk glađu.

Studenti su se u tišini, bez skandiranja i zviždanja, od platoa Filozofskog fakulteta kretali Vasinom, zatim Terazijama, Ulicom kralja Milana, a potom se Ulicom kneza Miloša spustili do zgrade Vlade u Nemanjinoj ulici.

- Niko od predstavnika vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije hteo da nas sasluša. Sada idemo ispred njihovih vrata da vidimo da li imaju snage i koliko mogu da izdrže da gledaju studente koji štrajkuju glađu. Primorani smo na ovo jer novca za školarine nemamo - rekao je Marko Pavlović jedan od organizatora studentskog protesta.

Studenti traže da svima koji su ostvarili 48 ESP bodova i više država plati školarine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.