Štrajkuje glađu 27 dana zbog neisplaćenih zarada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2016, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkuje glađu 27 dana zbog neisplaćenih zarada

Danas je dvadeset sedmi dan kako bivši radnik mašinske industrije u Nišu Zoran Nešić kome država duguje preko 6 i po miliona dinara štrajkuje glađu. Nešić tvrdi da nema drugo rešenje jer je nakon propadanja fabrike ostao bez posla i sa suprugom i sinom živi na rubu egzistencije.

Kada je hladno i noću Zoran Nešić utočište potraži u holu gradske kuće. Tu se ugreje i odspava, ali hranu i dalje ne uzima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Nešića podržavaju i ostale kolege kojima država duguje po istom osnovu. Među radnicima se poslednjih dana pojavila i dilema da li su neki dugovi zastareli i da li svi imaju pravo na isplatu.

Rukovodstvo grada Niša pokušava da posreduje između državnih organa i radnika. Oni smatraju da pre svega treba razrešiti proceduralne nedoumice.

Dok čeka pravdu Zoran Nešić poslao je pisma premijeru i predsedniku Srbije, ministru pravde, ambasadi Evropske Unije u Beogradu i Komitetu pravnika za ljudska prava Jukom. Na taj način još jednom je sve podsetio da u Nišu ima 4.500 radnika kojima država duguje 110 hiljada neisplaćenih zarada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.