Izvor: Blic, 07.Jul.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkači Ekonoma probili kordon obezbeđenja

Radnici fabrike metalne galanterije Ekonom iz Ušća, koji štrajkuju od 4. juna tražeći veće plate, danas su probili kordon privatnog obezbeđenja pred fabričkom kapijom i ušli u fabriku da tamo nastave štrajk.



Predsednik štrajkačkog odbora Ekonoma Dušan Gajović rekao je agenciji Beta da će radnici ostati u fabričkom krugu sve dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

"Sramota je da smo na ovaj način morali da uđemo u fabriku u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radimo godinama, a da su 32 naša radnika poštom dobili treće upozorenje pred otkaz koje ističe sutra", kazao je Gajović i dodao da štrajkači neće dozvoliti da se nastavi proglašavanje radnika tehnološkim viškom.

Metalci iz Ušća zahtevaju povećanje cene radnog časa sa 48 dinara na 70 dinara, isplatu regresa prema republičkom proseku i opoziv odluke Upravnog odbora kojom je 10 radnika već proglašeno tehnološkim viškom.

Fabrika metalne galanterije Ekonom iz Ušća, čiji je većinski vlasnik Primat iz Maribora ima 147 zaposlenih.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.