Štrajk upozorenja zdravstvenih radnika 10. marta

Izvor: Večernje novosti, 06.Mar.2014, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk upozorenja zdravstvenih radnika 10. marta

BEOGRAD - Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" najavio je danas da će u ponedeljak 10. marta u svim zdravstvenim ustanovama biti održan jednočasovni štrajk upozorenja od 12 do 13 sati. Predsednik tog sindikata Zoran Ilić kaže da zdravstveni radnici traže ukidanje solidarnog poreza, ali i da se preispita odluka zabrane zapošljavanja u zdravstvenim ustanovama u naredne dve godine. "Mi smo od početka upozoravali vladu i ministarstva zdravlja i finansija da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << uredba o oporezivanju zarada u javnim službama i zabrana zapošljavanja uzrokovati poremećaj u zdravstvenom sistemu", rekao je Ilić. On je dodao da je taj sindikat pokrenuo postupak ocene ustavnosti solidarnog poreza i zatražio da se oporezivanje ukine do donošenja odluke Ustavnog suda. Ilić kaže da će štrajk upozorenja biti organizovan u 134 zdravstvene ustanove gde taj sindikat ima članstvo, kao i da će u njemu učestvovati 20.000 članova tog sindikata. Od naredne nedelje, kako kaže, počeće pregovore sa ministarstvom zdravlja o ovim, ali i drugim pitanjima koja muče zaposlene u zdravstvu. Ukoliko se ne postigne dogovor on nije isključio mogućnost radikalizacije protesta posle izbora kada, kako kaže, budu znali sa kim mogu da pregovaraju.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sindikat: U ponedeljak šštrajk lekara zbog solidarnog poreza

Izvor: Blic, 06.Mar.2014

Beograd - Sindikat lekara i farmaceutra Srbije (SLFS) najavio je danas jednodnevni štrajk upozorenja 10. marta i još jednom zatražio da se lekari izuzmu od solidarnog poreza kojim su zaposlenima u javnom sektoru oporezovane plate veće od 60.000 dinara. ..Predsednik SLFS Dragan Cvetić pozvao je sve...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.