Štrajk upozorenja u subotičkoj Super televiziji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk upozorenja u subotičkoj Super televiziji

SUBOTICA - Zaposleni u subotičkoj Super televiziji održali su danas štrajk upozorenja zbog neisplaćenih zarada i honorara, pa je program televizije bio u prekidu od 13 do 14 časova.

Zbog kašnjenja zarada, radnici Super televizije su štrajk upozorenja spremali još u novembru, ali je protest odložen jer je tada dogovorena isplata novca po dinamici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koju je predložio poslodavac.

Po tom dogovoru, novembarske zarade trebalo je da budu isplaćene do 15. januara.

"Polovinom januara novembarske plate dobila je samo većina zaposlenih, honorarci nisu dobili ništa, dok dopisnicima nisu isplaćene ni naknade za oktobar", rekao je Vladimir Antić, predsednik sindikalne organizacije Super televizije.

Krajem januara od rukovodstva je stigao dopis da televizija ne može da obezbedi novac za plate, kao i da bi pregovori o prodaji televizije bili otežani ukoliko bi radnici počeli protest.

Većinski vlasnik Super televizije, Vinarija Čoka, želi da proda taj medij, a spekuliše se da su zainteresovana dva potencijalna kupca. U Super televiziji radi 50 stalno zaposlenih i 35 honoraraca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.