Štrajk upozoranja u kulturi

Izvor: SEEcult.org, 05.Nov.2014, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk upozoranja u kulturi

Republički odbor Sindikata kulture Srbije najavio je za 5. novembar jednosatni štrajk upozorenja zbog pogoršanja radnih i materijalnih uslova zaposlenih u javnom sektoru u kulturi.

Štrajk je najavljen povodom smanjenja plata od 10 odsto, različitog tretmana zaposlenih u javnom sektoru i daljeg urušavanja radno-pravnog i materijalnog položaja zaposlenih.

Prema odluci Republičkog odbora Sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << kulture, koji deluje pri Savezu samostalnih sindikata Srbije, štrajk će biti održan od 12 do 13 časova.

Odluka je doneta na elektronskoj sednici ROS-a kulture Srbije, u skladu sa zakonom.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Štrajk i u kulturi

Izvor: OkRadio.rs, 05.Nov.2014

Zaposleni u kulturnim ustanovama u Vranju u sredu su održali štrajk upozorenja, obustavom rada od 12 do 13 sati. Boža Janjić, predsednik Samostalnog sindikata kulture za Pčinjski okrug kaže da je obustava rada na sat vremena u ustanovama kulture zakazana zbog najavljenog smanjenja plata od 10...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.