Štrajk u Geodetskom zavodu, zatvoreno 120 katastara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2012, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk u Geodetskom zavodu, zatvoreno 120 katastara

BEOGRAD -

Štrajk zaposlenih u Geodetskom zavodu je posledica umanjenja primanja za septembar u proseku za 30 odsto, zatvoreno je 120 katastara u Srbiji, i nećemo ga prekinuti sve dok neko sa nama ne razgovara u cilju konačnog dogovora, izjavio je danas Tanjugu predsednik štrajkačkog odbora Zavoda Jugoslav Nešković.

Štrajkački odbor je, pojasnio je Nešković, formiran na zboru zaposlenih u Republičkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << geodetskom zavodu 9. oktobra, štrajk je počeo deset dana kasnije, a rukovodstvu Zavoda su dostavljena tri zahteva.

"Prvi zahtev štrajkačkog odbora je da se isplata zarada vrši na nivou prethodnog obračuna, drugi se odnosi na formiranje radne grupe pri nadležnom ministarstvu zadužene za rešavanje pitanja statusa Zavoda i iznalaženje trajnog sistemskog rešenja za materijalni položaj zaposlenih i to u roku od tri meseca", precizirao je Nešković.

Kako je objasnio, zaposleni su platu dobijali prema Zakonu o platama državnih službenika, dok su drugi deo zarade, kako ga nazivaju dodatak, obezbeđivali iz sopstvenih prihoda.

"Set zakona prema kojem su sopstveni prihodi ušli u republički budžet donet je 28. septembra, nakon čega mi više ne možemo da dobijamo taj linearni dodatak i imamo manju platu za oko 30 odsto u proseku", precizirao je predsednik šatrajkačkog odbora Zavoda.

Spisak zahteva štrajkača sagovornik Tanjuga je zaključio trećim - da se definiše potreban broj lica angažovanih na osnovu Ugovora o delu, uz jasno utvrđene kriterijume i na rok sklapanja ugovora od najmanje tri meseca.

"Štrajk se nastavlja dok neko ne krene u dogovor sa nama. Danas smo od direktora Nenada Tesle dobili odluku o minimumu procesa rada, sindikat će se izjasniti o tome, a tek nakon toga i štrajkački odbor će reći svoje", poručio je Nešković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk u Geodetskom zavodu, zatvoreno 120 katastara

Izvor: Press, 22.Okt.2012

Štrajk zaposlenih u Geodetskom zavodu je posledica umanjenja primanja za septembar u proseku za 30 odsto, zatvoreno je 120 katastara u Srbiji, i nećemo ga prekinuti sve dok neko sa nama ne razgovara u cilju konačnog dogovora, izjavio je danas Tanjugu predsednik štrajkačkog odbora Zavoda Jugoslav...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.