Štrajk taksista 1. septembra

Izvor: B92, 23.Avg.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk taksista 1. septembra

Beograd -- Granski sindikat taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost" saopštio je danas da će 1. septembra nastaviti generalni štrajk u svim većim gradovima u Srbiji.

Oni su podsetili da su prekinuli štrajk 17. decembra prošle godine, ali "nijedan od problema ni posle osam meseci nije rešen.

Sindikat je uputio zahtev vladi da do 1. septembra sprovede potpunu i tačnu primenu postignutog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dogovora i Sporazuma koji je potpisan sa ministrima Slobodanom Milosavljevićem, Milutinom Mrkonjićem i Petrom Škundrićem lane u decembru.

"Izuzeće od obaveze uvođenja fiskalnih kasa trajno ili bar do 1. januara 2013. godine nije izvršeno, zakonski ambijent za eliminaciju nelegalnog taksi prevoza i utvrdjivanje najniže cene taksi usluga nije stvoren, takse na luksuz i tečni naftni gas nisu ukinute, stimulacija za ekološka goriva nije uvedena...", navodi se u saopštenju.

Kako je sve ovo trebalo da bude rešeno do kraja marta, evidentno je grubo odstupanje od potpisanog Sporazuma od strane Vlade Srbije i zato je Granski sindikat taksi vozača doneo odluku o stupanju u štrajk koji će trajati do ispunjenaj njihovih zahteva, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Taksisti najavili nastavak štrajka za 1. septembar

Izvor: Politika, 23.Avg.2010

BEOGRAD – Granski sindikat taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost" saopštio je danas da će 1. septembra nastaviti generalni štrajk u svim većim gradovima u Srbiji, prekinut 17. decembra prošle godine, jer nijedan od problema ni posle osam meseci nije rešen...Sindikat je uputio zahtev vladi...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.