Štrajk radnica u Novom Pazaru

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 23.Mar.2010, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk radnica u Novom Pazaru

NOVI PAZAR - Radnice Tekstilnog kombinata "Raška" u Novom Pazaru, koje su započele štrajk u petak, juče nisu dozvolile rukovodstvu na čelu sa direktorom Mersudinom Čuljevićem da uđe u Upravnu zgradu.

Kako je rekla predsednica sindikata "Nezavisnost" Fatima Totić, radnici, kojih je sada oko 300 u krugu fabrike, oduzeli su direktoru Čulejviću službeni automobil, jer veruju da se u njemu nalazi dokumentacija koja bi mogla biti uništena.

Totićeva kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da radnici nemaju nameru da napuste upravnu zgradu i neće, kaže, dozvoliti prilaz nijednom članu rukovodstva iz bojazni da bi neko od njih mogao uništiti važnu dokumentaciju.

Prema njenim rečima, u krugu fabrike su i pripadnici policije koji, na sreću, nisu imali razloga da intervenišu, iako je predsednik Upravnog odbora Zoran Marković pokušao da izazove incident.

Totićeva kaže i da im od juče prilaze zaposleni koji su članovi Saveza samostalnih sindikata koji podržavali Čuljevića, kao i predstavnici rukovodstva.

- Insistiramo na ostavci celokupnog rukovodstva i preispitivanju njihove odgovornosti, kao i isplati zaostalih zarada - rekla je ona.

Radnici u štrajku, podsetila je, traže da se formira privremeni organ koji će fabriku uvesti u privatizaciju jer, kaže, ovom rukovodstvu oni ne veruju.

- Istina je na našoj strani i to će pokazati dani koji su pred nama - rekla je Totićeva.

Prema njenim rečima, radnici očekuju da direktor Čuljević, koji je na toj funkciji od marta 2002. godine, pre nego što bude smenjen podvuče crtu i napravi presek stanja koje je preuzeo, a koje fabrici ostavlja.

Totićeva nije isključila mogućnost da se u krugu fabrike pojavi glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić kako bi radnicima objasnio pod kojim uslovima i okolnostima je on zakupio upravnu zgradu TK Raške u kojoj se sada nalazi Internacionalni univerzitet.

Ona kaže da radnici veruju da je to što se muftije tiče "sve čisto", ali sumnjaju da situacija nije ista i kada je reč o rukovodstvu "Raške".

Totićeva očekuje i da će se radnicima obratiti neko iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja čiji je dolazak najavljen za sutra.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.