Štrajk prosvetara: Potpuna obustava nastave u 19 škola

Izvor: BKTV News, 31.Mar.2017, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk prosvetara: Potpuna obustava nastave u 19 škola

U potpunoj obustavi rada u Rasinskom okrugu danas je 19 škola, dok se u 14 škola drže skraćeni časovi.

"Srednje škole uopšte ne rade, osim Hemijske u kojoj po neki profesor drži časove, veće gradske škole takodje ne drže časove, ali ima slučajeva gde kolege, koje nisu članovi našeg sindikata, drže časove", rekao je Beti član Predsedništva USPRS-a i predsednik kruševačke Unije Dobrivoje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Marjanović.

Drama u Hrvatskoj: Studenti blokirali nastavu i profesori štajkuju!

Marjanović, koji je i član Radne grupe za praćenje angažovanja zaposlenih u prosveti, kazao je da Unija tokom protekle tri godne intenzivno radi sa Ministarstvom radi na zbrinjavanju tehnoloških viškova u prosveti.

"Naši podaci pokazuju da je u prethodne dve godine, zaključno sa 1. martom, preuzeto 15.148 lica, što su uštede od dve do tri milijarde dinara na godišnjem nivou. U Sporazumu, koji smo sa Vladom i resornim ministarstvima potpisali pre dve godine, piše da se sve uštede raspodeljuju prosvetnim radnicima, pa pitamo i gde taj novac odlazi jer ga mi nismo dobili", rekao je Marjanović.

Zbog nepoštovanja Sporazuma o rešavanju spornih pitanja, koji su reprezentativni sindikati sa Vladom potpisali pre dve godine, USPRS je 17. marta najpre pozvao članice na jednodnevni štrajk upozorenja sa skraćenim časovima, dok je danas organizovao jednodnevnu potpunu obustavu rada.

Prosvetari u štrajku, ministar poručuje da nema razloga za to

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.