Štrajk prekinut, radnici razočarani

Izvor: B92, 10.Maj.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk prekinut, radnici razočarani

Kragujevac -- Radnici kragujevačkog Partizana kasno sinoć su prekinuli osamnaestodnevni štrajk glađu. Odluku su doneli posle potpisivanja Sporazum sa većinskim vlasnikom.

Članovi pregovaračkog tima ušli su u fabriku noseći slavljeničku tortu. Međutim, dočekali su ih vidno razočarani radnici koji su 18 dana štrajkovali glađu.

Potpisivanjem Sporazuma radnici su se odrekli potraživanja na ime >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravosnažnih i izvršnih sudskih presuda. Pojedinim radnicima firma je na ime zaostalih zarada dugovala i do 1.300.000 dinara.

Posle prekida štrajka radnicima će biti isplaćene otpremnine i oni odlaze na biro gde im sleduje mesečna naknada.

Slavljenička torta nije ni načeta. I dok su se radnici pakovali većinski vlasnik je obavešten da može da preuzme fabriku.

Od 9. decembra prošle godine, u Partizanu je štrajkovalo 85, od ukupno 115 radnika. Protest je radikalizovan 22. aprila kada je devetoro radnika stupilo u štrajk glađu. U međuvremenu pridružilo im se još četvoro kolega.

Sledeće sedmice radnicima treba da budu isplaćene otpremnine, dok novac za povezivanje radnog staža većinski vlasnik treba da uplati do 30. juna.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prekinut štrajk glađu

Izvor: Capital.ba, 10.Maj.2009

KRAGUJEVAC, Radnici Fabrike kože 'Partizan' iz Kragujevca prekinuli su štrajk glađu, nakon što je postignut sporazum sa vlasnicima fabrike koji predviđa isplaćivanje otpremnina prema zakonu o radu, kao i mogućnost povezivanja staža. Štrajk glađu, koji je trajao 18 dana, prekinut je sinoć oko...

Nastavak na Capital.ba...

Radnici na kućnom lečenju

Izvor: Blic, 11.Maj.2009, 06:37

Radnici kragujevačkog „Partizana”, koji su prekinuli osamnaestodnevni štrajk glađu, oporavljaju se na kućnom lečenju.....Predsednik Štrajkačkog odbora Svetozar Bojanić izjavio je Fonetu da su radnici, posle lekarskih pregleda i prepisane terapije, upućeni na kućno lečenje i da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.