Štrajk ne ometa rad: Iako deo pilota ne radi, svi avioni Rajanera lete po redu vožnje

Izvor: B92, 22.Avg.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk ne ometa rad: Iako deo pilota ne radi, svi avioni Rajanera lete po redu vožnje

Dablin -- Svi letovi avio-kompanije Rajaner ka i s britanskih i irskih aerodroma krenuli su jutros bez poremećaja, uprkos tome što je deo pilota u Britaniji počeo štrajk.

Avio-kompanija je navela da očekuje da će se njen britanski i irski raspored letova odvijati nesmetano i tokom ostatka dana.

Rajaner vodi bitku kako bi sprečio zaposlene od pokretanja radničkih protesta.

Irski sud je u sredu na zahtev Rajanera izdao nalog o zabrani štrajka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pilota u sedištu kompanije u Dablinu, ali je londonski sud odbio sličan zahtev za Rajaerove pilote u Britaniji.

Iz Rajanera su saopštili da piloti koji štrajkuju čine manje od 30 odsto osoblja koje upravlja njihovim avionima u Britaniji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.