Štrajk advokata pretnja po bezbednost u zatvorima

Izvor: Beta, 01.Dec.2014, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk advokata pretnja po bezbednost u zatvorima

BEOGRAD, 1. decembra 2014. (Beta) - Direktor Uprave za izvršnje krivičnih sankcija Milan Stevović izjavio je u ponedeljak da su zbog dužine trajanja štrajka advokata ugrožena prava pritvorenika i da postoji stalna pretnja od ugrožavanja reda i bezbednosti u zatvorima.

Stevović je na sednici Komisije za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija Skupštine Srbije rekao da ne isključuje mogućnost potresa i pobune u >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << zatvorima ako ne bude prekinut štrajka advokata.

On je podsetio da prvo žarište pobuna u zatvorima nisu osudjenici već pritvorenici koji su, kako je ocenio, "sad već nepravedno zatvoreni", pošto im se zbog štrajka advokata pretresi odlažu, procesne radnje ne mogu da se obave, svedoci saslušaju, niti mogu da se verifikuju sporazumi o priznanju krivice sklopljeni s tužilaštvom.

Kako je precizirao, od 1.653 pritvorenika, 166 su strani državljani, 27 pritvorenika u svim zatvorima u Srbiji ima zaključen sporazum o priznanju krivice s tužilaštvom, a za 73 njih potrebna su jedno ili dva sudjenja da bi izašli na slobodu.

On je rekao da su 122 pritvorenika u Okružnom zatvoru u Beogradu najavila štrajk gladju ali da je im je Uprava objasnila da čini sve što može posle čega su oni odustali, dodajući da je došlo i do štrajka pritvorenika u Zaječaru i Kraljevu. obidju sve zatvore u Srbiji i uvere se u težinu situacije.

Pomoćnik Zaštitnika gradjana Miloš Janković rekao je da je Zaštitnik pokrenuo postupak kontrole zakonitosti rada Advokatske komore Srbije kao nosioca javnih ovlašćenja.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stevović: Štrajk advokata pretnja po bezbednost u zatvorima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2014

Direktor Uprave za izvršnje krivičnih sankcija Milan Stevović izjavio je danas da su zbog dužine trajanja štrajka advokata ugrožena prava pritvorenika i da postoji stalna pretnja od ugrožavanja reda i bezbednosti u zatvorima...Stevović je na sednici Komisije za kontrolu izvršenja krivičnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.